Jiu-jitsuJiu-jitsu

Japanse zelfverdediging

KarateKarate

 trappen, stoten, slagen

IaidoIAido

Japanse zwaard krijgskunst

judoJudo

Voor jong en oud

yogaYoga

Fysieke en mentale gezondheid

pilatesPilates

Fysieke en mentale gezondheid

judoKobudo

Japanse krijgskunst
                met stokken, tonfa's en sai's

judoQigong

Versterken van lichaam en geest

Pilates

Wanneer?

De Pilates-lessen worden opgestart bij voldoende aanmeldingen op maandagochtend 9.30-10.30 uur.
 

Contributie:   1x in de week € 42,- /mnd

 

Pilates is een vorm van bewegen vanuit het centrum van je lichaam. Bij Pilates spreken we over je powerhouse. Het is zowel in- als ontspannend en niet onbelangrijk: veel mensen met rugklachten hebben er baat bij. Ook zorgt het ervoor dat je houding verbetert, wat met ouder worden zeker in je voordeel werkt.  

Pilates verbetert ook je concentratie, leert je ontspannen en maakt je flexibeler.

Deze vorm van bewegen is goed te combineren met andere sporten. Zeker omdat je bij Pilates meer de dieper gelegen spieren traint, die normaal niet zoveel aan bod komen. De nadruk ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Tijdens Pilates is er daarnaast veel aandacht voor de ademhaling en bewustwording van het lichaam.

 

Wie kan er mee doen met Pilates?

Jong en oud kan met Pilates meedoen. Om een indicatie te geven, mijn jongste deelnemer ooit was 9, de oudste 82! Pilates heeft vaak een imago dat het alleen iets voor vrouwen zou zijn. Niets is minder waar! Mannen zijn van harte welkom en zullen ook genoeg uitdaging vinden in de lessen.

Praktisch

Je hebt voor Pilates weinig nodig. Zorg dat je comfortabel gekleed bent en het liefst meerdere laagjes kleding draagt. Pilates doen we bij voorkeur op blote voeten. Mocht je toch sokken aan willen, zorg dan dat ze antislip zijn i.v.m. het gevaar van uitglijden. De oefeningen voeren we staand en liggend op een matje uit. Zorg dat je voor en na de Pilates les voldoende water drinkt.

 

Stukje geschiedenis over Pilates

Pilates ontstond jaren geleden en werd ontwikkeld door Joseph Pilates (1883-1967).

Joseph was als kind regelmatig ziek. Hij begon met het ontwikkelen van fitness-oefeningen om de effecten van dat ziek zijn te elimineren. Toen Joseph tijdens de eerste Wereld Oorlog gevangen werd gezet, ontwikkelde hij deze oefeningen verder. Hij doceerde de oefeningen later vooral aan dansers. Pilates is dus een stuk ‘jonger’ als Yoga en je zult dus ook oefeningen tegenkomen die enige gelijkenis vertonen met Yoga-houdingen.

Locatie

Budo Hans Roos
Burg. Diepenhorstsingel 4
3261 ED Oud-Beijerland

Contact

0186 - 611 669

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Social

info