Jiu-JitsuJiu-jitsu

Japanse zelfverdediging

JudoAikido

Vreedzame krijgskunst

IaidoIAido

Japanse zwaard krijgskunst

judoJudo

 Voor jong en oud

yogaYoga

 Fysieke en mentale gezondheid

pilatesPilates

Fysieke en mentale gezondheid

judoKobudo

Japanse krijgskunst
                met stokken, tonfa's en sai's

judoChi Neng Qigong

Versterken van lichaam en geest

Pilates

Wanneer?

De Pilates-lessen worden op maandagochtend 9.30-10.30 uur gegeven.

Contributie:   1x in de week € 42,- /mnd

 

Pilates is een vorm van bewegen vanuit het centrum van je lichaam. Bij Pilates spreken we over je powerhouse. Het is zowel in- als ontspannend en niet onbelangrijk: veel mensen met rugklachten hebben er baat bij. Ook zorgt het ervoor dat je houding verbetert, wat met ouder worden zeker in je voordeel werkt.  

Pilates verbetert ook je concentratie, leert je ontspannen en maakt je flexibeler.

Deze vorm van bewegen is goed te combineren met andere sporten. Zeker omdat je bij Pilates meer de dieper gelegen spieren traint, die normaal niet zoveel aan bod komen. De nadruk ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Tijdens Pilates is er daarnaast veel aandacht voor de ademhaling en bewustwording van het lichaam.

 Leonie

Pilatesles bij Leonie 

Door de jaren heen heb ik een meer persoonlijke invulling gegegeven aan mijn lessen. Ook al verzorg ik groepslessen, ik geef veel persoonlijke begeleiding en ik heb aandacht voor wat elke deelnemer nodig heeft.

Door de opbouw van de lessen komen deelnemers in een flow terecht waardoor je je nog meer kunt concentreren op jezelf, kunt voelen in je lichaam en uit je hoofd kunt komen. De mooiste omschrijving van mijn lessen kreeg ik van mensen die eraan mee hebben gedaan. ,,Jij geeft Pilates op een yoga-manier.´´

Ik ben heel creatief in vervangende oefeningen, zodat je eigenlijk altijd op jouw niveau mee kunt doen.

Ieder mens heeft zijn eigen tempo en elk lijf is uniek. Daarbij kan ik ook mensen verder helpen die met bepaalde klachten rondlopen. Dankzij mijn ervaring met lesgeven aan mensen met uiteenlopende klachten, mijn intuïtie en eigen ervaring in revalidatie kan ik daar een steentje aan bijdragen.

Ik maak verder gebruik van mijn kennis van Yoga en de Chinese geneeskunde.

Ik eindig de les altijd met een moment van diepe ontspanning.

Wie kan er mee doen met Pilates?

Jong en oud kan met Pilates meedoen. Om een indicatie te geven, mijn jongste deelnemer ooit was 9, de oudste 82! Pilates heeft vaak een imago dat het alleen iets voor vrouwen zou zijn. Niets is minder waar! Mannen zijn van harte welkom en zullen ook genoeg uitdaging vinden in de lessen.

Praktisch

Je hebt voor Pilates weinig nodig. Zorg dat je comfortabel gekleed bent en het liefst meerdere laagjes kleding draagt. Pilates doen we bij voorkeur op blote voeten. Mocht je toch sokken aan willen, zorg dan dat ze antislip zijn i.v.m. het gevaar van uitglijden. De oefeningen voeren we staand en liggend op een matje uit. Zorg dat je voor en na de Pilates les voldoende water drinkt.

Wie is Leonie?

Ik ben Leonie Ritman – van Oost. Ik woonde van 1989-1999 in Oud-Beijerland en ben er inmiddels twee jaar terug. Ik ben getrouwd en heb twee dochters (2015 en 2017). Ik werkte na mijn opleiding Maatschappelijk Werk in de kinderopvang, het Huis van Bewaring (waar ik na een sportcursus later soms ook sportles gaf) en daarna in de jeugdhulpverlening. De eerste keer dat ik Pilatesles volgde, ervaarde ik als bijzonder. Ik voelde er gelijk een klik mee al heb ik daar jaren niets mee gedaan. Tot ik na een tijd geen Pilates opeens weer rugpijn kreeg. Ik begon er weer mee en waarempel, de pijn verdween weer. Ik heb me in 2013 geschoold tot Pilatesdocente. (Perfect Pilates level 1 en 2, ZwangerschapsPilates). 

Ik heb toen heel veel les gegeven in o,a, sportscholen, yogastudio’s en in het bedrijfsleven. Daarnaast volgde ik de opleiding tot Shiatsu Therapeute bij Qing-Bai. Zwanger van mijn tweede heb ik ook level 1 Power Yoga bij de Aalo gehaald. 

Als mama helpt een stevige basis me enorm in het tillen van mijn meiden en blijf ik soepel genoeg om volop met ze te kunnen spelen. Klimrekken, glijbanen: Ik hou ervan!

Daarnaast heb ik een enorme passie om kennis over te brengen en met name ouders te ondersteunen in bewustwording en bij het zich gezonder & gelukkiger voelen! Ik hoop van harte dat ik je in mijn les mag verwelkomen! 

 

Stukje geschiedenis over Pilates

Pilates ontstond jaren geleden en werd ontwikkeld door Joseph Pilates (1883-1967).

Joseph was als kind regelmatig ziek. Hij begon met het ontwikkelen van fitness-oefeningen om de effecten van dat ziek zijn te elimineren. Toen Joseph tijdens de eerste Wereld Oorlog gevangen werd gezet, ontwikkelde hij deze oefeningen verder. Hij doceerde de oefeningen later vooral aan dansers. Pilates is dus een stuk ‘jonger’ als Yoga en je zult dus ook oefeningen tegenkomen die enige gelijkenis vertonen met Yoga-houdingen.

Locatie

Budo Hans Roos
Burg. Diepenhorstsingel 4
3261 ED Oud-Beijerland

Contact

0186 - 611 669

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Social

info